تبلیغات
تولیدات گیاهی , باغبانی - مرکبات ؛ برداشت و مشکلات پس از برداشت

مرکبات ؛ برداشت و مشکلات پس از برداشت

شنبه 9 اسفند 1393 09:50 ق.ظنویسنده : مهندس علی گل محمدی

 

این گیاهان درحد فاصل عرض های جغرافیایی 40  درجه شمالی وجنوبی و دراقلیم های شبه مدیترانه ای تا شبه گرمسیری و در صورت عدم یخبندان تولید می گردند . میوه مرکبات حاوی املاح فراوان و سرشار از ویتامین های A,B,C بوده که از نظر تغذیه و حتی داروئی بسیار مطرحند.

ایران یکی از کشورهای مهم تولید کننده مرکبات است. تولید نزدیک به سه میلیون تن با سطح زیر کشت بیش از 240000  هکتار در کشور تاکیدی بر این مطلب است .

محصولات گیاهی به ویژه میوه ها، در دوره پس از برداشت هنوز زنده اند و به حیات خود ادامه می دهند ولی با سرعت زیادی بسوی مرگ پیش رفته به صورتی که اگر در عملیات برداشت جابجایی ، بسته بندی و نگهداری آنها دقت لازم به عمل نیاید مقدار زیادی از محصول بعنوان ضایعات از بین خواهد رفت و این یکی از مشکلات بزرگ در کشاورزی است برآورده شده که در ایران 25 تا 80% از میوه ها و سبزی های تازه بعد از مرحله برداشت از بین می روند لذا توجه دقیق به همه مواردی که سبب نگهداری و جابجایی اصولی این محصول است، در کاهش ضایعات و تنظیم بهتری عرضه و تقاضا در کشور اثرات قابل توجهی برجا خواهد گذاشت .

نابسامانی های مختلفی درمورد مرکبات دیده می شود از جمله می توان به سرمازدگی که نتیجه روبرو شدن بافت های ارقام حساس مرکبات به دماهای سرد بالاتر از صفر است اشاره کرد این حساسیت بخصوص روی میوه های لیموشیرین و گریپ بسیار دیده می شود.

دانلود فایل word این مطلب .


آخرین ویرایش: شنبه 9 اسفند 1393 09:53 ق.ظ

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.