تبلیغات
تولیدات گیاهی , باغبانی - خواص البالو

خواص البالو

دوشنبه 24 آبان 1389 07:07 ب.ظنویسنده : مهندس علی گل محمدی

 
       

 

خواص آلبالو وگیلاس

خواص مشترک آلبالو و گیلاس :

* دارای مقدار زیادی مواد قلیایی هستند و اسیدیته خون را کاهش می دهند. بنابراین افرادی که می خواهند خونشان قلیایی شود، گیلاس و آلبالو بخورند.

* نوع سیاه رنگ این میوه ها ، دارای مقدار زیادی آهن هستند و برای کم خونی مفید می باشند. گیلاس و آلبالو برای کاهش درد مفاصل، روماتیسم و نقرس بسیار مفید هستند.  

* برای افراد دچار نقرس مفید است ، چون مقدار اسید اوریک را که در نقرسی ها بالاست ، کاهش می دهد. اسید اوریک یک ماده ی زائد و دفعی است که در اثر هضم و جذب مواد غذایی در بدن بوجود می آید و اگر مقدار آن در بدن افزایش یابد ، به کریستال هایی در مفاصل تبدیل می شود و درد و تورم را در آن قسمت ایجاد می کند.  

* ادرار را زیاد می کنند.

* غنی از آنتی اکسیدان هستند ، در نتیجه برای پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی مفید می باشند.

* دارای موادی هستند که درد حاصل از آرتریت (التهاب مفاصل) و نقرس را کاهش می دهد که این خاصیت را سایر میوه ها و سبزی ها ندارند.

* منبع غنی ملاتونین هستند. ملاتونین، یک آنتی اکسیدان قوی است که تأثیر آن بهتر و مؤثر از ویتامین های آنتی اکسیدانی C و E و A است، زیرا هم محلول در چربی و هم محلول در آب است. در حالی که ویتامین C محلول در آب و ویتامین های A و E محلول در چربی هستند.

* آنتی اکسیدان های موجود در این میوه ها جلوی عمل رادیکال های آزاد را در بدن می گیرند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند ک آنها می شوند. تخریب سلولی توسط رادیکال های آزاد، باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و پیری زودرس سلول ها می شود.

علاوه بر موارد فوق ، برای درمان بیماری های زیر نیز مفید هستند :
- سنگ کلیه
- کاهش خطر سکته قلبی
- پوسیدگی دندان ها
- رفع کم خوابی
- جلوگیری از واریس رگ ها
- کاهش التهاب بدن
- کاهش کلسترول خون
- کاهش سردرد

 

 

فواید آلبالو و گیلاس در کاهش وزن بدن

آلبالو و گیلاس دارای کالری و چربی کمی هستند و مقدار زیادی آب دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف آب سطح انرژی و متابولیسم بدن را افزایش می دهد، در نتیجه انرژی بیشتری در بدن می سوزد.

بسیاری از افراد اثرات مفید میوه هایی مثل آلبالو و گیلاس را که دارای آب زیادی هستند، در کاهش وزن خود مشاهده کرده اند.  همچنین دارای پتاسیم بالا و سدیم کمی هستند که با نگهداری آب در بدن ، تعادل آن را در بدن حفظ می کنند ، زیرا رژیم های کم سدیم ( کم نمک ) باعث کمبود شدید آب در بدن می شوند.

 

گیلاس و آلبالو ، دارویی برای درد مفاصل و نقرس

دوستان گرامی با توجه به فصل تابستان و میوه های این فصل ، سعی کرده ام تا جایی که ممکن است از کتاب های مختلف و سایت های دیگر استفاده کنم و مطلب کاملی را در مورد خواص غذایی آلبالو و گیلاس به شما ارائه دهم .

امیدوارم با مطالعه این مطلب به ارزش غذایی این دو میوه پی برده و به مقدار کافی و لازم از آنها استفاده کنید. البته شرط اصلی در مصرف تمام مواد غذایی ، رعایت اعتدال و میانه روی است و باید از زیاده روی در مصرف هر نوع ماده غذایی پرهیز کرد.

ابتدا خواص غذایی آلبالو و گیلاس را به طور جداگانه برایتان می آورم و سپس خواص مشترک هر دو میوه را برایتان بیان می کنم.

 

خواص غذایی و درمانی آلبالو

* مسكن

تشنگی است و شربت آلبالو برای رفع عطش بسیار مناسب است.

* آلبالوی ترش قابض خوبی است و برای درمان اسهال مفید می باشد.

* کاهش دهنده

فشار خون و غلظت خون است .

* ضد مواد صفراوی و

سنگ کلیه است.

* برای رفع حالت تهوع مناسب است.

* باعث افزایش اشتها می شود ، بنابراین برای

افراد لاغر و کم اشتها سودمند است .

* ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ چهره موثر و مفید است.

* مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و افرادی كه چربی زیادی در

شكم دارند، سودمند است .

* مصرف آلبالو برای افرادی كه خارش پوستی دارند، موثر است .

* آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن باعث آرامش اعصاب می شود ، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی كرد.

* برای سوء هاضمه بسیار مفید است .

* مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های

كبد مفید است .

* شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است.

* آلبالو به علت داشتن قند لوولوز برای

افراد دیابتی مضر نیست. همچنین برای تقویت قدرت باروری مردان مفید است.

 

ه با حمله به سلول های سالم بدن، باعث تخریب

 

 

 

 

 

 

 

 

شراب آلبالو

مقدمه: آلبالو میوه ایست با اصلیت ایرانی و از ایران به روم باستان و از آنجا به یونان و سپس به سراسر جهان پخش و گسترش یافته است. این گیاه در نواحی دریای خزر بصورت وحشی یافت میشده و نوع شیرین این میوه گیلاس است که نه در ایران بلکه در حدود 2300 سال پیش از پرورش و بهبودی آلبالوی وحشی در یونان بدست آمد. پرورش این گیاه نیاز زیادی به مواد ازتی دارد و بهمین جهت آلبالو نیز دارای مقداری ازت میباشد. این گیاه به تنهایی قادر به بارور کردن خود میباشد و تفاوت زیادی با گیلاس دارد که گیاهی دوپایه است. با اینحال زنبور عسل و سایر حشرات کمک موثری به گرده افشانی بر روی شکوفه این گیاه میکند. این گیاه توانائی زیادی برای فریز شدن (یخ شدن) دارد و بهمین جهت میتوان آنرا تا مدت زیادی فریز نمود بدون آنکه بخود میوه خسارتی وارد شود. زمانی که سر جان ملکم به دربار شاه عباس صفوی بار یافت در هنگام نهار شاهانه و در مقابل خود انواع برنج با رنگهای مختلف را دید که یکی از آنها پلوی معطر و قرمز رنگی بود که در آب آلبالوی شیرین شده پخته و آبکش شده بود.

 

ایران بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده این میوه در جهان و مربای آنرا بدنیا معرفی نموده و تولیدات دیگری نظیر آلبالو خشکه ، آلبالو پلو ، شربت آلبالو و آلبالو شور .... نمودار ذوق لطیف و خلاقه ایرانی در مصرف این میوه است. بگذارید شراب آلبالو را هم به این محصولات اضافه کنیم.

سال پیش و پس از چند دوره شکست برای اولین بار موفق شدم از آلبالو شراب طبیعی تهیه کنم. با آنکه برای من موفقیت بزرگی بود ولی منتظر ماندم تا پس از آمیزه کامل طعم و مزه و رنگ و کیفیت آن برایم مشخص شود و سپس آنرا به دوستان معرفی کنم. متاسفانه در محلی که من زندگی میکنم آلبالوی لطیف ایرانی نیست ولی آب آلبالوی ایرانی فراوان هست. از آنهم شراب گرفتم و آنچه بر روی پاکت آن نوشته بود کاملا صحیح از آب درآمد و با آنکه هنوز سه ماه بیشتر از آمیزه آن نگذشته شراب بسیار مناسب و با کیفیتی عالی نیز از آن تهیه شد که شاید بخاطر آب و خاک این سرزمین باشکوه و بارور است.

از آنجا که تهیه و نوشیدن شربت آلبالوی الکل دار هدف نیست لذا به دوستان عزیز توصیه میکنم تهیه این شراب نیاز به آبسنجی مقدماتی دارد و داشتن این ابزار و تشخیص میزان قند مصرفی در نتیجه کار نقش بسیار مهم و موثری دارد. علت آنست که این میوه دارای اسید (ترشی) زیادی است که باید از دو روش بر این مشکل فایق آمد. راه اول تشخیص میزان اسید و استفاده از مواد شیمیایی برای از بردن آنست که خود مشکلات دیگری از جمله خارج کردن نمکهای تولیدی و تحمل نمودن طعم بازی محصول و راه دوم ...

 

آلبالو ، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند. هسته آلبالو ، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز میباشد . آلبالو ، ضد مواد صفراوی ، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .

آلبالو ، اشتها آور بسیار خوبی است . ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است. مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است . مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند موثر و مفید است . آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن ، اعصاب را آرامش میدهد ، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد .

آلبالو برای سوء هاضمه های لجوج بسیار مفید است . آلبالو میوه ای نرم کننده (ملین ) است . مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های کبد مفید است . شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است

بهترین آلبالو برای خوردن

بهترین آلبالو برای خوردن، آلبالوی تازه اشست که رنگی کاملاً قرمز و درخشان دارد و آلبالوی نارس، دیر هضم است و کار روده ها را مختل می کند.

قسمت هایی که از درخت آلبالو در تغذیه و درمان استفاده می کنند عبارتند از:

۱) میوه

۲) دم میوه

۳) مغز هسته میوه

 

خواص:

آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
هسته آلبالو، ضد اسهال و ضد فشار خون است.

آلبالوضد مواد صفراوی، حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.

آلبالو مسکن تشنگی و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند .
هسته آلبالو، ضد اسهال و ضد فشار خون است .
آلبالو، اشتها آور بسیار خوبی است.
ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره مؤثر و مفید است.
مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است.

مصرف البالو برای افرادی که خارش پوستی دارند مؤثر و مفید است.
آلبالو خواص گیلاس دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسایی های کبد مفید است.
شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم کلیه و ورم معده و روده مؤثر است.
مصرف جوشانده
۳۰ گرم دم کرده دم آلبالو برای افرادی که دچار بیماری های کلیه و مثانه هستند مفید است، دم آلبالو را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس نموده سپس در یک لیتر اب اضافه کرده و می جوشانند و صبح و ظهر و شب یک لیوان از جوشانده را می خورند.
آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
  

میوه اى كه براى بیماران قلبى و روماتیسمى فوق العاده مفید است و زیبایى و طراوت خانمها را تضمین مى كند.

كشت آلبالو در كشورهایى كه تولید كننده آلبالو هستند روز به روز رو به توسعه است .
ایتالیا و آمریكا جزو اولین كشورهاى تولید كننده آلبالو هستند و بیش از دویست هزار تن هر ساله میوه آلبالو دارند، بعد از ایتالیا در اروپا كشور آلمان غربى است كه محصول سالیانه آن به صد و پنجاه هزار تن مى رسد.

درخت آلبالو اصلا در ایران بوده است و از ایران به كشورهاى دیگر رفته و كشت شده است . منطقه اى كه در قدیم درختان آلبالوى فراوان داشته در منطقه وسیعى از آناطولى تركیه تا دریاى خزر بوده است .

در حال حاضر در مناطق مختلف ایران درخت آلبالو و میوه آن وجود دارد و بعضى سالها محصول فراوانى دارد كه از آن به عنوان میوه استفاده مى شود یا آن را خشك مى كنند و یا از آن شربت و مربا و یا آلبالو پلو و یا خورش ‍ آلبالو درست مى كنند.

ارزش غذایى آلبالو زیاد نیست و صد گرم آلبالو فقط هفتاد كالرى دارد. آلبالو داراى ویتامین آ.ب . و ث مى باشد.

املاح معدنى آلبالو عبارت است از آهن ، كلسیم ، فسفر، كلر، گوگرد، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم ، مس ، روى ، منگنز، كوبالت .

قند آلبالو از نوع لولوز است و براى اشخاصى كه دیابت دارند جذب آن آسان است .
آلبالویى براى خوردن خوب است كه رسیده و تازه باشد علامت رسیدگى آن رنگ آن است كه كاملا قرمز و درخشان باشد. از آلبالویى كه رنگ آن كاملا قرمز نشده است و داراى گوشتى سفت است دورى كنید زیرا مصرف آن سوء هضم مى آورد و كار روده ها را مختل مى كند.

آلبالو وقتى تیره رنگ است و داراى لكه هاى قهوه اى است كهنه شده و رو به فساد گذاشته است . گاهى میوه فروشان براى این كه آلبالو را خوش منظره سازند به آن آب مى زنند این كار زود آلبالو را خراب مى كند و آماده مى سازد كه زودتر فاسد شود.

 

چه وقت و چگونه باید مصرف كرد

وقتى آلبالو خوردید روى آن آب نخورید، مایعات به طور كلى روى میوه ها آن را ((باد كرده )) مى كند و این وضع براى دستگاه هاضمه خطرات جدى در بر دارد.

در فاصله غذاهاى اصلى مى توانید آلبالو را بخورید زیرا خیلى زود هضم مى شود یك مرتبه مقدار زیادى آلبالو نخورید بلكه به مقدار كم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
آلبالو براى چه اشخاصى خوب نیست .

كسانى كه ورم روده دارند چون آلبالو ترش و سلولز دارد دیر هضم مى شود. كسانى كه از معده یا روده ها علیل هستند مى توانند آلبالوى پخته را به صورت كمپوت یا مربا مصرف نمایند البته در این موارد آلبالو چون پخته مى شود قسمتى از مواد حیاتى خصوصا ویتامین هاى خود را از دست مى دهد ولى به آسانى هضم مى شود. با وجود این بعضى از كسانى كه از جهت معده و یا روده ها علیل هستند مى توانند هضم آلبالو را تحمل كنند به شرطى كه صبح ناشتا به مقدار كم آن هم كاملا رسیده باشد مصرف نمایند.

كسانى كه دیابت دارند مى توانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند را بیماران دیابتیك مى توانند جذب كنند.

اشخاصى كه چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذاى اضافى علاوه بر غذاهاى مخصوص رژیم خود مصرف نمایند ولى به عنوان یك غذاى اصلى مى توانند آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو داراى كالرى كمى است و شیپور اشتهاى كاذب را خفه مى كند!

چه كسانى باید آلبالو بخورند؟

كسانى كه بیمارى كلیه دارند، اشخاصى كه رماتیسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیرى خواهد شد. كسانى كه بیمارى قلبى دارند چون آلبالو ادرارآور است پوتاسیوم آن از باقیمانده نمك در عروق جلوگیرى مى كند و به صورت ادرار آن را خارج مى كند و در نتیجه به قلب كمك مى كند.

خانمهایى كه مى خواهند داراى رنگ درخشانى شوند و زیبایى چهره آنها مورد توجه قرار گیرد براى صاف شدن خون خود باید آلبالو بخورند.

 

 

مصارف دیگر آلبالو

جوشانده دم آلبالو بى اندازه ادرارآور است و كسانى كه به حبس البول یا اختلال كلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید آن را مصرف نمایند. براى تهیه این جوشانده باید سى گرم دم آلبالو را كه خشك كرده اید در یك لیتر آب ده دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف كنید. در طب جدید هم جوشانده دم آلبالو در مواردى كه بخواهند خروج ادرار را زیادتر كنند مصرف مى شود.

مغز هسته آلبالو را مى كوبند و از آن روغن مایعى مى گیرند كه قرنها است با موفقیت رماتیسم را شفا مى بخشد.

 

 


آخرین ویرایش: - -

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.