تبلیغات
تولیدات گیاهی , باغبانی - زرذآلو

زرذآلو

سه شنبه 25 مرداد 1390 09:45 ق.ظنویسنده : مهندس علی گل محمدی

 

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) نام یکی از میوه‌ها از خانواده گلسرخیان است.[۱] نام علمی زردآلو Armeniaca bulgar می باشد. درخت زرد آلو بومی چین است.

.

کشورهای اصلی تولیدکننده زردآلو در سال 2008[۲]:

رتبه↓ کشور↓ تولید زردآلو(تن)↓
1 Flag of Turkey.svg ترکیه 716,415
2 Flag of Iran.svg ایران 487,333
3 Flag of Pakistan.svg پاکستان 325,779
4 Flag of Uzbekistan.svg ازبکستان 265,000
5 Flag of Italy.svg ایتالیا 205,493
6 Flag of Algeria.svg الجزایر 145,000
7 Flag of Japan.svg ژاپن 120,600
8 Flag of Morocco.svg مراکش 113,216
9 Flag of Syria.svg سوریه 112,738
10 Flag of Egypt.svg مصر 106,165

ارقام زرد آلو  :

  Goldcot

زرد آلویی که رکورد تولیدی خوبی در واینلند دارد. رنگ و کیفیت نسبتا خوب یا متوسط است. در طی

سالها اثبات شده که یک رقم قابل اطمینان و مقاوم واستاندارد است. اما بهترین کیفیت را ندارد. زمان

رسیدن این رقم 30 جولای است.

 

               

 

Budapest  

اصلاحگر : tamassy isfvan and colleagues

خاستگاه : مجارستان

گلدهی و گرده افشانی : خود بارور ، شکوفه ها میان فصل

عملکرد : متوسط تا بالا

رسیدگی میوه : دیررس

مشخصات میوه : بزرگ تا خیلی بزرگ 40-45 گرم ، رنگ نارنجی روشن ، گوشت سفت ، ترش مزه

ظاهر درخت : قائم باشاخه های میانی قوی ، قدرت متوسط

حساسیت : مقاومت متوسط به سرمازدگی

                                  

Goldrich

اصلاحگر : Harold fogle

خاستگاه : ایالت واشنگین

مشخصات میوه : 55-60 سانتیمتر قطر ، شکل کشیده ، پوست نارنجی بدون لکه سرخ ، کمی نقطه دار ، گوشن نارنجی سفت ، مزه شیرین متعادل و بسیلر خوب ، بزرگ ( اندازه اصلی زرد آلو ) ، قابلیت حمل ونقل خوب ، قابلیت انبار داری ظاهر درخت : مقاوم ، قوی ، پر بار


 

                                            

Gonci magyar kajszi

اصلاحگر: Brozik sandor korponai gyula

خاستگاه : مجارستان 1960

گلدهی وگرده افشانی : خود نابارور ، گلدهی میان فصلی

عملکرد : بالا

رسیدگی میوه : میان رس

مشخصات میوه : اندازه متوسط ، 40 55 گرم ، رنگ نارنجی تیره ، گوشت نرم ، هسته شیرین ، طعم شیرین بسیار خوب .

ظاهر درخت : نیمکره ای ، قدرت متوسط

Harcot

[(Geneva x Naramata) x (Morden 604) x (Phelps x Perfection)]

اصلاحگر: Hough and Bailey

خاستگاه : کانادا

گلدهی و گرده افشانی : خود نابارور ، گلدهی زود تا میان فصلی

 رسیدگی میوه: میان رس

مشخصات میوه : سایز میوه متوسط ، 35 40 گرم ، ذوزنقه شکل ، رنگ نارنجی تیره ، سفت ، مزه بسیار شیرین ، هسته شیرین

                                   

Harmat

اصلاحگر : Tamássy István  و   Pedryc Andrzej

خاستگاه: ایران و قفقاز

گلدهی و گرده افشانی : خود نابارور، زودگلده

عملکرد:  بالا

رسیدگی میوه: بسیار زودرس

مشخصات میوه: سایز متوسط، 35 تا 45 گرم، رنگ نارنجی، گوشت نرم، خوشمزه، هسته تلخ

ظاهر درخت: راست قامت و قدرتمند

حساسیت: مقاومت خوب به یخ زدگی

                                            

Karimabad

        نهال اتفاقی

اصلاحگر : نامشخص

خاستگاه : پاکستان

گلدهی و گرده افشانی : خود نابارور

رسیدگی میوه :زودرس

مشخصات میوه: اندازه کوچک ، رنگ نارنجی ، گوشت سفت ، هسته شیرین ، طعم شیرین

 

Hangarian best(Magyar kajszi)

 

اصلاحگر: نامشخص

خاستگاه: مجارستان 1868

گلدهی و گرده افشانی: خود نابارور،اندازه گلها متوسط با گلبرگ های سفید،فصل گلدهی طولانی(8 روز)

عملکرد: بسیار بالا

 

رسیدگی: زود رس تا میان رس(اواخر جولای تا اوایل آگوست)

مشخصات میوه: اندازه متوسط،48 تا 50 گرم،شکل مخروطی تا گرد،رنگ زرد متمایل به سبز، زرد دلپذیر بعد از رسیدن،در مقابل آفتاب قرمز تا قرمز تیره(به صورت لکه یا پوشش)،گوشت نارنجی تا نارنجی قرمز و سفت،آبدار،طعم بسیار خوب و معطر،ترش و شیرین،هسته کمی تلخ،حاوی 6.8%  قند،قابلیت انبار داری خوب، به آسانی ژلاتینی می شود بنابراین بهترین زردآلو برای مربا می باشد.

ظاهر درخت: کوچک و نوک درخت پهن با شاخه های کمی افتاده

حساسیت: مقاوم به سرما،مقاوم در برابر سرمازدگی طی گلدهی

 

خواص زردآلو

مقادیر بالای بتاکاروتن ولیکوپن موجود در زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان .....

زردآلو میوه ایست سرشار از ویتامین های A ، C و آهن. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می‌کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می‌کند.

زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز)  و ویتامین A  است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می‌گردند.

مقادیر بالای بتاکاروتن ولیکوپن موجود در زردآلو باعث می‌شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیونLDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند. بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین تبدیل می شود .

 پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می‌گیرد.

 

مواد موجود در 1 گرم زردآلو
 

انرِژی

36/153 کیلو کالری

آب

87درصد

فیبر

1/2گرم

پروتئین

0/1 گرم

شکر

0/8 گرم

ویتامینA

420 میکروگرم

ویتامینc

5 میلی گرم

ویتامینB1

06/0میلی گرم

ویتامین B2

05/0میلی گرم

ویتامین B6

06/0میلی گرم

ویتامین E

5/0میلی گرم

سدیم

2 میلی گرم

پتاسیم

300میلی گرم

فسفر

 20میلی گرم

منیزیم

12 میلی گرم

آهن

8/0میلی گرم

مس

06/0میلی گرم

سلنیوم

1 میلی گرم

روی

10/0میلی گرم

کلسیم

20 میلی گرم

خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو

مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و برگ و گل آن سرد و خشك است .

1- برای نرم کردن پوست می توان از روغن هسته زردآلو استفاده نمود. 

2- روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است، ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می كند.

3- برای تسكین گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانید. این دم کرده برای قطع اسهال مفید است.

تهیه و تدوین: گروه سلامت سیمرغ
منبع:www.seemorgh.com


آخرین ویرایش: - -

 
یکشنبه 11 فروردین 1392 06:27 ب.ظ
موفق باشید مطالب خوبی بود
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.