تبلیغات
تولیدات گیاهی , باغبانی - هلو

هلو

دوشنبه 1 آذر 1389 10:58 ق.ظنویسنده : مهندس علی گل محمدی

 
              

هُلو میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی سیب ایرانی) است که دارای یک هسته سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی می‌باشد. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته این میوه به دو دسته هسته‌جدا و هسته‌چسب تقسیم می‌شوند. یکی از میوه هائیکه تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیل‌ها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل هستند و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که تولید میوه‌های بدون کرک می‌کند. درخت هلو سه نوع شاخه ساده ، مرکب و کاذب تولید می‌کند. شاخه‌های ساده فقط جوانه رویشی تولید می‌کنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید می‌کند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف می‌شود. جوانه گل هلو ساده بود و در جانب شاخه‌های یک ساله تشکیل می‌شود.

خواص غذایی و دارویی هلو:

طبیعت این میوه سرد و تر است.
اشتها آور بوده و برای رفع بوی بد دهان مفید است.
خوردن آن به افرادی که دچار حساسیت و خارش بدن هستند بسیار توصیه میشود.
خوردن هلو با اینکه بسیار شیرین است برای مبتلایان به مرض قند (دیابت) هیچ گونه ضرری ندارد.
چون دارای آهن و برم است برای کبد بسیار نافع است و چهره را خوش رنگ و گلگون می نماید.
خوردن هلو برای زنان آبستن بسیار سودمند است و وضع حمل را آسانتر می نماید ضمن اینکه بچه زیبایی داشته باشند.
برای وزن کم کردن می توانید هلو بخورید.
برای طراوت و جوان کردن پوست صورت هلو را پوست کنده و پس از له کردن روی پوست قرار دهید بعد نیم ساعت این ماسک زیبایی را از روی صورت بشویید.
می توانید هسته هلو را کوبیده و به صورت مرهم بر روی زخمها و سوختگی ها قرار دهید.

 

درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یك داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا 5 متر كه دارای شاخه های زیادی می باشد

برگ های آن بیضی شكل ، دراز ودارای كناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گل های هلو به رنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه هلو گرد و به رنگ طلایی و سرخ است كه روی آن را كرك های زیادی پوشانده است. هسته هلو بسیار سخت است و درون آن مغز هسته قرار درد كه تلخ است .

هلو منبع غنی ویتامین های A و C و نیزمنبع خوبی از پتاسیم است. به آسانی هضم می شود و تقویت کننده بدن است.

هلو از نظر طب قدیم ایران سرد است و

دارای خواص زیر می باشد :

- به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفع 

تشنگی و کم آبی بدن می توان از آن استفاده کرد.

- هلو و برگه خیس شده آن ، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد.

- برای رفع 

بوی بد دهان هلو بخورید .

- هلو در افرادی كه گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود .

- روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است .

- اگر روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی دارد.

- بهتر است هلو را با پوست بخورید ، چون پوست آن دارای 

ویتامین A است.

- جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع می کند.

- هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند.

- زود هضم است و به سرعت از معده و روده ها عبور می کند.

- هلوی خام 

اشتها آور است.

- هلو صفراآور است که برای این کار باید 185 گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداری ترنجبین مخلوط کنید و بخورید.

- هلو با اینکه شیرین است ، برای افراد مبتلا به 

دیابت ضرری ندارد .

- ادرارآور و قلیایی کننده خون است، بنابراین برای افراد مبتلا به 

بیماری های کلیوی و روماتیسم مفید است.

- اگر خانم های باردار می خواهند بچه زیبایی داشته باشند ، هلو بخورند .

- دم كرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود.

- هلو را له كنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع كرم روده روی شكم آنها قرار دهید .

- برگ هلو و جعفری را با روغن 

زیتون مخلوط كرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید .

- بهترین 

ماسك زیبایی را می توانید از هلو تهیه كنید . برای جوان كردن پوست خود ، هلو را پوست كنده و آن را له كنید و روی پوست قرار دهید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند . پس از آن صورتتان را با آب بشویید.

- جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضد كرم دارد.

- خوردن هلو سموم را از بدن خارج می كند .

- هلو میوه خوبی برای 

اشخاص مسن است .

مضرات :

- هلو برای اشخاص سرد مزاج مضر است. به همین دلیل این افراد باید هلو را با 

عسل یا زنجبیل بخورند.

- هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می كند . برای اینكه ایجاد نفخ نكند ، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد .


آخرین ویرایش: - -

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.